Sorry, this entry is only available in Română.

Sorry, this entry is only available in Română.

Sorry, this entry is only available in Română.

Sorry, this entry is only available in Română.

Sorry, this entry is only available in Română.

Sorry, this entry is only available in Română.

Sorry, this entry is only available in Română.

Centrul Sergiu Duca, invita medicii rezidenti si tinerii specialisti din specialitatea Oftalmologie, la prima editie a workshop-ului “Basic Phacoemulsification- Hands-on Workshop “ , organizat in parteneriat cu:

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”Cluj-Napoca – Clinica de Oftalmologie

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca

Centrul de Aptitudini Practice si Simulare in Medicina ( Biobaza UMF ) in perioada 20-22 octombrie 2016, la Cluj-Napoca .

Cursul practic, abordeaza activitatile de baza necesare medicului rezident/specialist incat sa poata efectua singur pasi importanti in vederea efectuarii operatiilor de cataracta. Consideram un bun inceput, in abordarea primilor pasi operatorii, munca folosind conditii asemanatoare celor din blocul operator, alaturi de medici cu mai multa experienta folosind materiale sintetice si biologice care sa simuleze cat mai exact situatiile reale .

Daca crezi ca munca in echipa alaturi de colegi, activitatile hands-on si buna dispozitie pot fi benefice inceputului unei curbe de invatare necesara carierei tale profesionale, nu ezita, inscrie-te, noi te asteptam la workshop !!!

 

Inscrierile se fac pe site-ul www.centrulsergiuduca.ro pana duminica, 16.10.2016 , urmand urmatoarele etape:

  • Pentru membrii CSD :

1. Log-in

2. Aplici, la sectiunea Training – Oftalmologie –Basic Phacoemulsification – Hands-on Workshop– Sign up  .

3. Dupa ce ai fost acceptat, vom reveni cu un mail privind alte detalii referitoare la workshop .

  • Pentru non-membrii:

1. Aplici la sectiunea Membrii activi – Formular de inscriere si astepti un email cu ID si Password pentru a te putea loga pe site

2.  Log-in

3. Aplici, la sectiunea Training – Oftalmologie –Basic Phacoemulsification- Hands-on Workshop– Sign up.

4.  Dupa ce ai fost acceptat, vom reveni cu un mail privind alte detalii referitoare la workshop .

 

Pentru detalii suplimentare : apasati aici !  

Pentru intrebari: secretarycsd@yahoo.ro.

 

Va asteptam cu drag !

Echipa CSD

Centrul Sergiu Duca organizeaza: “RECTAL laparoscopic surgery & Electrosurgery for LIVER metastasis – Hand-on Workshop”  , in parteneriat cu: Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca,

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca,

Institutul Regional de Gastroenterologie si Hepatologie “Prof. dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca,

in perioada 21-23.10.2015, la Cluj- Napoca.

Notiunile de anatomie chirurgicala stau la baza tehnicilor chirurgicale in general, cu atat mai mult in cazul chirurgiei hepatice si a rectului in care precizia si cunoasterea in detaliu a elementelor descriptive si topografice sunt esentiale.

Evaluarea ecografica transparietala si intraoperatorie devine indispensabila chirurgului atat pentru localizarea cat mai exacta a procesului patologic cat si pentru stabilirea cu mai multa acuratete a limitelor rezectiei hepatice luand in considerare aspecte precum: vasculariratia formatiunii tumorale, numarul leziunilor, cuantificarea rezervei hepatice functionale post-rezectie etc. .

Folosirea transductorului intraoperator este obligatorie in cazul ablatiei cu radiofrecventa a formatiunilor hepatice cu localizare greu accesibila chirurgiei cu atat mai mult cat statusul funcional al ficatului este afectat (fibroza/ciroza hepatica, tulburari de coagulare etc. ). Indiferent de tipul rezectiei hepatice (reglata sau nu) pe langa tehnicile clasice consideram oportuna incercarea de noi mijloace pentru a imbunatatii performantele chirurgicale atat in ceea ce priveste pierderile sanguine cat si a pastrarii rezervei functionale hepatice.

Utilizarea dispozitivelor de electrochirurgie, disectia cu jetul de apa sub presiune, hemostaza cu plasma Argon vin in sprijinul chirurgului oferindu-i un confort ridicat datorita preciziei si hemostazei ingrijite ajungandu-se astfel  la o abordare diversa comparabila cu cea din centrele de excelenta din occident. Nu in ultimul rand, folosirea dispozitivelor de electrochirurgie in abordul laparoscopic il consideram necesar in pregatirea chirurgului generalist dat fiind avantajele incontestabile ale  chirurgiei laparoscopice.

De asemenea tot prin abord laparoscopic, rezectia rectala trebuie sa fie atat ca tehnica cat si ca tactica chirurgicala in arsenalul medicului, nevoia de deprindere a tehnicilor minim-invazive fiind, in opinia noastra, o prioritate in educatia medicala incepand din programul de rezidentiat.

Toate aceste tehnici sunt propuse a fi realizate folosind material biologic – ex vivo cat si suine pentru activitatile- in vivo !!!

Inscrierile se fac pe site-ul www.centrulsergiuduca.ro pană sâmbată, 15.10.2016 , urmand etapele:

  • Pentru membrii CSD :

1. Log-in

2. Aplici, la sectiunea Training – Chirurgie generala –”RECTAL laparoscopic surgery & Electrosurgery for LIVER metastasis – Hand-on Workshop”, 21-23.10.2016, Cluj-Napoca   – Sign up  .

3. Dupa ce ai fost acceptat, vom reveni cu un mail privind alte detalii referitoare la workshop .

 

  • Pentru non-membrii:

1. Aplici la sectiunea Membrii activi- Formular de inscriere si astepti mail-ul cu ID si Password pentru a te putea loga pe site

2.  Log-in

3. Aplici, la sectiunea Training – Chirurgie generala –RECTAL laparoscopic surgery & Electrosurgery for LIVER metastasis – Hand-on Workshop, 21-23.10.2016, Cluj-Napoca   – Sign up  .

4.  Dupa ce ai fost acceptat, vom reveni cu un mail privind alte detalii referitoare la workshop .

 

Pentru detalii suplimentare : apăsați aici ! Pentru întrebări: secretarycsd@yahoo.com   Va așteptam cu drag ! Echipa CSD

Centrul Sergiu Duca impreuna cu Asociatia Studenteasca de Chirurgie Robotica Urologica (S.A.R.U.S.), organizeaza in perioada 28-30.09.2016, activitati practice pentru studenti in cadrul Conferintei Internationale SARUS, editia a patra, desfasurata la Cluj-Napoca:

-Basic Urological Surgical Skills (Open surgery) – 28.10.2016, Biobaza UMF

-Basics of Ultrasound Imaging – 28.10.2016, Spitalul Municipal Cluj-Napoca

-Basic Laparoscopic Skills – 30.09.2016,

 

Centrul de Aptitudini UMF

Pentru detalii apasati aici !

 

Va asteptam!

Echipa CSD