Proiectul isi propune aducerea fata in fata a medicilor tineri si a studentilor la medicina cu oamenii a caror stare de sanatate este influentata, intr-o locatie noua, alta decat spitalul in care isi desfasoara activitatea zilnica, respectand un regulament de organizare si actionand conform normelor morale si profesionale promovate de scoala medicala. Echipa medic rezident-student , consideram ca este potrivita si necesara atat pentru  omul de la sat, care de cele mai multe ori “intarzie” sa soseasca intr-un spital municipal/judetean sau intr-o clinica universitara precum si pentru cei care studiaza si practica medicina intr-un cadru organizat. Examenul clinic general, pe aparate si sisteme, monitorizarea non-invaziva a pulsului si a tensiunii arteriale, determinarea valorii glicemiei din sangele capilar, efectuarea si interpretarea EKG precum si recoltarea de sange pentru analizele medicale de rutina la persoanele la care se impune, reprezinta “bateria” noastra de teste pe care o aducem atat celor tineri (copii , adulti tineri )cat si celor care impun si merita respect, varstnicii.

 

 

Colaboratori:

Organizatia Studentilor Medicinisti – Impreuna pentru sanatate , Cluj-Napoca

Cabinet medical – Dr. Codoban Simona, sat Ceica

Cabinet medical – Dr. Boji Felicia, sat Ceica

Autonom Services SRL

 

Perioada de desfasurare: 12-13.04.2014, ora 9 – 17

 

Locatie: Dispensarul medical, str. Principala, nr.4  , sat Ceica, com.Ceica, jud. Bihor

 

 

Metodologie: Medicii rezidenti din diferite specialitati medico-chirurgicale (pediatrie, interne, cardiologie, gastroenterologie, chirurgie generala, urologie) impreuna cu studentii medicinisti vor alcatui echipe de lucru, organizate in 8 statii, notand datele aferente intr-o fisa de examinare :

Statia 0: -pediatrie

Statia 1: -identificarea si inregistrarea oamenilor -anamneza (AHC, APP, APF, CVM) * -alocarea biletelor de ordine

Statia 2: -masurarea greutatii -masurarea inaltimii -calcului IMC**

Statia 3: -determinarea glicemiei

Statia 4: -masurarea pulsului si a tensiunii arteriale

Statia 5: -efectuarea EKG

Statia 6: recoltare analize

Statia 7: ecografie

 

Datele obtinute, notate in fisa de examinare, vor fi analizate,interpretate si  completate  de catre medicii rezidenti , in functie de specialitate, odata cu examenul obiectiv pe aparate si sisteme. La sfarsitul “circuitului”, fisa completata inclusiv cu anumite recomandari, va fi analizata de catre medicul de medicina de familie, care va comunica oamenilor datele obtinute si conduita de urmat pentru fiecare in parte.

 

 

 

*AHC=antecedente heredo-colaterale, APP=antecedente personale patologice, APF=antecedente personale fiziologice, CVM=conditii de viata si munca **IMC=indice de masa corporala.

 

qrcode.21559372